presentatie ‘ik, mijn broer’ 13 nov ’16

Wat al tijden is aangekondigd in termen als “aan het eind van het jaar” is nu werkelijk concreet geworden.

Zondag 13 november presenteert uitgeverij Stanza, bij monde van uitgever Ton van ‘t Hof, mijn debuutalbum ‘ik, mijn broer‘.
In Deventer. Of, om precies te zijn, in Walhalla; een wat obscuur punkzaaltje, volledig gerund voor en door jongeren ingemetseld in de oude Deventer stadsmuren en gelegen aan een straat die Achter de Muren – Zandpoort genoemd wordt. Op nummer 20.
En ik ben er trots op dat ik het daar gepresenteerd mag worden.
De sfeer is er opgewekt, zonder glamour, het is compact, en het ruikt er naar bier en zweet. Het is er donker maar snel warm en binnen de kortste keren ken je iedereen. Het is zo’n zaal die je aantrekt als een oude jas. En het is niet commercieel.

Nou ok, fuck dat. Wat maakt een beetje commercieel eigenlijk uit? Er moet toch ook gegeten en gedronken worden, maar wat ik bedoel is dat het niet slechts om de pegels gaat maar om de boodschap. En die is al meer dan 30 jaar “wij doen het zelf wel en we hebben er plezier in. En daar hebben we niemand bij nodig.” Punk leeft anno 2016 nog altijd! Al zit het soms verstopt in oude muren.
Bijkomend voordeel is dat je voor de drankjes niet bepaald de hoofdprijs betaalt. Ja proost ja!

Mijn boodschap van de 13e november is ook helder. Ik ben trots op mijn bundel en ik wil dat delen. Delen met mijn vriendjes en vriendinnetjes, met familiemensen en vooral ook met bekende en onbekende poëzieliefhebbers en mensen die niet bang zijn zich te laten verrassen. Eigenlijk is het een soort feestje. Met een voorprogramma – waarin jonge dichters uit eigen werk voordragen (ik heb nog geen definitieve lijst met namen) en met een unieke performance van ex-collega, vriend en (geluids)kunstenaar Jeroen Diepenmaat met zijn vier fm-radio’s. Nog niet eerder vertoond dus komt dat zien en horen!

En ik, ik zal u uiteraard voordragen en na afloop deze prachtig vormgegeven bundel (dank je Annemiek Pruijt!) met veel plezier  verkopen en desgewenst signeren.
En ik zal beminnelijk lachen naar iedereen en gezellig doen en proosten op de poëzie en op het mooie zondagmiddag-evenement.

Het wordt schitterend mooi en iedereen mag komen. En als het vol is dan zien we wel.

Tot zondag 13 november
om 15:00 uur
in Walhalla – Achter de Muren Zandpoort 20 – 7411 GE Deventer
Parkeren kan in de nabij gelegen parkeergarage onder de Wilhelminabrug (de vaste oeververbinding met Gelderland). Of op het Grote Kerkhof (als er plek is). Je fiets past voor de deur en het is maar 11 of twaalf minuten (of enkele uren als je de hele lange route kiest) lopen vanaf het station.
En de entree is gratis. Maar een vrije gift mag. Dat vinden ze bij Walhalla erg leuk.
Het de bundel gaat ca € 15,00 kosten. Vanaf 13 november ook te koop bij ollauogalanestas.nl en in de betere boekenzaken.

1 reactie op “presentatie ‘ik, mijn broer’ 13 nov ’16”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *